Sivut

lauantai 5. marraskuuta 2011

Kuistin kunnostusta

Tänä vuonna on sopinut meille oikein hyvin se, että talvi on antanu odotella itseään. Eipä olisi uskonut, että vielä näin marraskuun alussa pääsee tekemään  ulkohommia ilman pakkasta ja lunta, mutta ei ole lumesta tietoakaan ja pakkaset ovat olleet hyvin vaatimattomia, jos ollenkaan.
Eilen aloitimme kuistin ulkoverhouksen uusimisen, samalla pitäisi uusia sisältä osa vanhasta paneloinnista, hieman laitella uusia listoja yms.

Ensimmäisenä vuorossa etupuoli, jotta saisi nuo kunnostetut ikkunat pois jaloista pyörimästä. Hieman oli kuistin edustalle istutettu villiviini päässyt myös tänne rakenteisiin tunkeutumaan. Vaikka vanhat verhouspuut ovatkin pinnaltaan aika surkean näköiset, niin varsinainen puuaines kuitenkin yllättävän hyväkuntoista. Päätettiin kuitenkin vaihtaa kaikki ikkunoiden yläreunan tasolta alaspäin. Ens kesänä kun pitää maalata kuistin verhous, niin ei jaksais millään ruveta raaputteleen ja hiomaan vanhaa maalia pois. Toki pitää tuo kuistin yläosan verhoilu raaputella ennen maalausta, mutta ei sentäs koko kuistia. :)

Purkuhommia

Löytyipä myös kiva ylläri vanhan verhouksen takaa. Onneksi oli kuitenkin vailla elämää oleva pesä. :)

Yllätys verhoilun takana



Etupuolen verhoilu valmiina


Tulipa jonkinlainen mittavirhe noiden ikkunan sivuilla olevien lautojen kanssa, kun jokainen jäi muutaman sentin lyhyeksi. :) Onneksi tulee kulmiin pystylaudat, niin eipä tuo siellä alla haittaa.




Meinasi jo tulla hieman pimeä ennenkuin saatiin kaikki uudet verhouslaudat sekä myös kunnostetut ikkunat paikalleen. Mutta siinä kuitenkin nyt olisi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti