Sivut

sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Kuistin sisäpuolella tapahtuu

Tokihan ollaan myös kunnostettu kuistin sisäpuolta, tarkoituksena vaihtaa panelit molempiin päätyihin, eli uuden oven sekä vanhan oven sivustat. Molemmat pitkät sivut ja katto maalataan sitten ens kesänä, katto valkoiseksi ja seinät uusien väriksiki. Ja tokihan nyt uusittavat panelit piti etukäteen maalata, joten siinä on mennyt "muutama" ilta.
Kuisti pitäisi siis saada sisäpuolelta vaaleanharmaaksi, mutta ensimmäisellä maalilla tuli ihan vaaleansininen, vaikka piti niin olla mukamas harmaata. Eikun seuraava purkki sävytykseen ja tällä kertaa valitsin värikartasta varmasti harmaan, joka ei taita mihinkään muuhun väriin ja musta silläkin tuli edelleen vaaleansininen. Tulin siihen tulokseen, että mulla on varmaan silmissä jotain vikaan, joten antaa olla.

Mutta ennenkuin saatiin panelit paikoilleen, niin piti tietysti vedellä vähän sähköjä. Eli ylhäällä kaksiosainen kytkin, jolla ohjaillaan sitten joskus tulevia ulkovalaisimia ja alhaalla pistorasia. Samalla vedettiin parit maakaapelit, johdot kuistin ulkovaloille ja ulkopistorasialle.



Piuhoja sikinsokin.


Ulko-oven puoleinen seinusta.

Oven oikealla puolella olevan luukun taakse tulee maakaapelit, jossa ne kytketään kaapille menevään johtoon sekä kytkimille meneviin johtoihin. Oli tuommoinen luukku ylimääräisenä, niin ajateltiin, että kätevämpi näin, kun maakaapeleita ei kuitenkaan voi vielä kytkeä kaapille, koska ei tosiaan ole vielä niitä ulkovalaisimia valmiina, eikä tulekaan kun vasta ensi kesänä. Tuonne sitten luukun taakse voi sähkäri laittaa kytkentärasian ja on hieman enemmän tilaa säätää johtojen kanssa.
Tehtiin myös sähkökaapin päälle ylimääräisistä paneeleista tuommoinen suojus, että saadaan yläkautta menevät johdot piiloon. Alapuolelta tuleviin johtoihin pitää laitella johtokouru.


Vanha ovi piilossa ja pyllykoukut seinällä... sekä kaamee kaaos nurkassa.

Sitten kun oli paneloinnit ja sähköt valmiina, niin eikun säilytysarkun tekoon. Alla olevassa kuvassa tekosessa runko. Nuokin runkopuut tehtiin vähän niinkuin pitkän kaavan mukaan. Oli liiterissä tukevaa puutavaraa valmiina, mutta pinnaltaan sahattua, joten eikun höylä käyteen ja pinta sileäksi. Tämän jälkeen vielä siistittiin reunat hiomakoneella. Olishan tässäkin kohtaa päässyt helpommalla, kun olisi vaan hakenut valmiiksi höylättyä kaupasta. Mutta mikäs tässä tuunatessa. :)

Tukipuita paikoilleen.


Runko osittain valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti