Sivut

sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Siirtonurmea etupihalle

Hieman harhaanjohtava otsikko, koska eihän me nyt todellakaan raaskittaisi ihan oikeata siirtonurmea tänne hankkia, mutta periaatteessa siirtonurmen parissa Jouko on ahertanut tässä muutaman päivän.

Tulimme hieman toisiin ajatuksiin keväällä tehdyn etupihan luiskauksen kanssa. Siihenhän silloin alku kesästä laitettiin multa ja nurmikonsiemet ja ahkerasti kastelimme, jotta saisimme siihenkin taas lisää leikattavaa. :)
Totesin kuitenkin, että aikas hankala on leikata tuommoista luiskaa, vaikkei nyt äärettömän jyrkkä olekaan. Päätimme siis luopua luiskasta, ja tehdä jyrkemmät tai ihan suorat seinämät ens kesänä kivistä, eli tavallaan jotain muurin tyyppistä. Ja kun vihdoin saimme lautakasan etupihalta pois, ja muutenkin kyseisen kohdan siivottua, niin eikun siihen ensin multaa ja sitten luiskasta levyinä kesällä kasvatettua nurmea.


Vaahteran alla oleva kukkapenkki pitää myös hävittää ja siinä olevat rehut siirtää muualle, on hieman liian paahteinen paikka ja myös vaikea leikata nurmikkoa, kun rajaa niin pitkältä alueelta.





Luiska näyttää nyt tältä, tosi nätti.

Siirtonurmi valmis. Toivottavasti lähtee kasvamaan.

Loput etupihasta täytetään Partekin murskeella, eli samalla mitä hankittiin osaan pihaa keväällä, kunhan nyt kerkiää sinne asti. Voipi olla, että menee jälleen kevääseen. Ja riippuu vähän tuosta naapuristakin tai sen aktiivisuudesta, sen kun pitäisi luiskata tuota omaa puoltaan sen verran, ettei kovalla sateella vesi ja kaikki maa-aines valu meidän pihaan.

Etupihaa rankkasateella.

Yllä olevassa kuvassa siis tilanne, kun vettä tulee rankasti. Ja kaikki kuvassa näkyvä vesi tulee tiealueelta ja naapurin toltilta meidän pihaan, samalla tuoden myös hiekkaa ja muuta mukavaa. Joten mitään soraa tai sepeliä ei meidän pihaan ajeta ennenkuin tilanne on tämän osalta korjattu. Tästä on huomauteltu naapurille useita kertoja, mutta eipä ole ollut juuri vaikutusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti