Sivut

sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Portaiden tuunaus jatkukoon

Muovimattojen repiminen portaiden pinnoista aloitettiin ylhäältä, joten nyt on ollut tuon alaosan vuoro. Hyvin lähti matot irti, kun vaan jaksoi repiä, mutta mattojen alapinnan karva jäi portaiden pintaan kiinni. Sitä sitten hinkkaamaan irti. Mekaanisesti oli todella työlästä raapia kaapimella irti, joten kokeiltiin myös vähän erilaisia kemikaaleja. Ensin tärpättiä, joka ei auttanut, eikä auttanut myöskään asetoni. Tämän jälkeen astelin kauppaan ja testiksi purkillinen maalinpoistoainetta ja sillähän lähti mukavina karvamattoina irti. Ja näin tuli putsaamisesta yhtäkkiä huomattavasti helpompaa, tosin maalinpoistoainetta meni aika monta purkillista.

Maaleja raavittu ja pinnat hiottu. Kuva otettu 25.8.2010

Portaat olivat yllä olevan kuvan mukaiset pitkän aikaa, koska ajattelimme, ettei laitella mitään käsittelyä pintaan ennenkuin on loppunut kengillä juokseminen yläkertaan.
Mutta sitten kun saimme yläkertaa hieman valmiimmaksi, niin kävin ostamassa lattiamaalia ja vetäsin pari kertaa pintaan. Olisin halunnut ostaa öljymaalia, mutta päädyin kuitenkin vesiliukoiseen Betolux Akvaan, johtuen oikeastaan siitä, että kuivuu nopeasti ja se jos mikä on helppoa, erityisesti kun on koiria. Muuten olisi pitänyt rakentaa esteet portaiden eteen ja ehkä myös majoittua puoleksi viikkoa alakertaan, ettei vahingossa itse tokkuroi aamulla silmät ristissä vääriä portaita pitkin. Portaathan voisi siis myös maalata kerralla joka toinen, jolloin pääsee vielä kulkemaan.

Maalauksen jälkeen. Kuva otettu 19.6.2011

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti