Sivut

torstai 2. huhtikuuta 2015

Kevään kylvöt

Niistä kylvöistä on pitänyt kirjoittaa jo vaikka kuinka ja kauan, mutta aina on se kuvan ottaminen unohtunut. Eikä sitä nyt viitsi laittaa pelkkää kirjoitusta ilman mitään kuvia. :)

Viimekesän tomaattiahdistuksesta oppineena päätin, että enää en laita tomaattia. En ainakaan semmoista määrää. No, ei se nyt ihan niin mennyt, vaikka onhan niitä nyt vähemmän mitä oli vuosi sitten tähän aikaan.
Pahvilootissa siis koulitut purjot, miinanköynnöstä, persiljaa, valkoista mustasilmäsusannaa, tomaattia, liian aikaisin laitetut maissit sekä pensaskrassia. Kovin pieneltä vielä kaikki näyttävät, mutta ehkä se tästä kun rupee valoa tulemaan lisää. Parempi onkin tietysti, etteivät ole kasvaneet hujopeiksi.


Lähikuvaa persiljasta. Ensimmäistä kertaa kylvin näitä ja ihan hyvin itivät. Kun sitten tuli se heti, että pitäisi koulia, niin tein niistä tuommoisia nippuja, kun en tiennyt, että pitääkö ne jokainen pieni ruipelo koulia erikseen. Nyt ovat siis tuolleen kimpussa, katsotaan mitä näistä tulee.Persiljan takana on vielä vakio samettikukat, jotka nekin tuntuvat onnistuvan joka vuosi.


Kellarissa talvehtineet valkoiset pelargonit on nostettu sisälle helmikuun lopulla. Rupee oleen jo ihan riittävästi kokoa. 


Kellarissa talvetettu daalia ei selvinnyt ja tässä alla olevassa kuvassa on kaupasta tänä keväänä ostettu juurakko. Ihan hyvä siitä varmaan tulee. Kaksi ostin ja toisen ilmestymistä vielä odottelen. 

Myös Cannat tai siis Kannat on nostettu kellarista ja istettu ruukkuihin helmi-maaliskuun vaihteessa. Ihan kiitettävän kokoiset jo. Nämä olisi tarkoitus istuttaa ulkona ihan maahan ja samalla vähän jakaa, mikäli vaan löydän sopivan paikan. Juurakot on jo sen verran suuret ja tiiviit, että pakko tehdä jotain. Sisällä en jakamista kuitenkaan viitsi tehdä, joten odottavat nyt lämpimämpiä kelejä sisällä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti