Sivut

keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Kevätistutusta ja pihakierrosta.

Vielä ei ole pihassa kovasti kuvattavaa, kun märää nurmikkoa, kukkapenkkejä, joissa ei näy mitään ja lunta, sitä on vielä vaikka kuinka paljon.
En ole juuri näitä kevätistutuksia aiemmin harrastanut, mutta nyt taivuin ostamaan muutaman narsissin. Vettähän silloin heti alkoi satamaan, kun näiden kanssa saavuin kotiin ja satoi muutaman päivän, joten odottivat istuttamista kuistilla. Nyt kuitenkin oli sen verran poutaa, että viitsi käydä tyrkkäämässä multiin. Eli kanervat ja havut tunkiolle, narsissit, risut ja pajukoriste kaveriksi ja valmis. Ei nyt mikään taidonnäyte, mutta kelvannee. :)


Katselin myös kukkapenkkejä vähän sillä silmällä, että näkyisikö sieltä mitään ja jokin punainen se sieltä kurkistelee. Eli pioni on hengissä. Sain viime kesänä muutaman valkoisen pionin juurakon, jotka eivät tietysti olleet mistään kotoisin vielä viime kesänä. Jännityksellä odotetaan minkälaiset kasvaa tulevana kesänä. Kukkia en vielä uskalla toivoa, mutta katsellaan.

Kasvatuslavalla sitkeä timjami se sieltä pilkistää lumenseasta. Tämä on parisen vuotta sitten ostettu pienenä taimena ja istutettu kasvatuslaatikkoon. Vuosi sitten luulin, että tämä on vallan kuollut, mutta en tullut ottaneeksi juurakkoa kuitenkaan maasta pois, vaikka ensin piti. Keskikesällä aloitti kuitenkin samasta kohtaa pukkaamaan pieniä alkuja, joten hengissä tuntuisi edelleen olevan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti