Sivut

sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Aitaprojekti etenee

Pari päivää sitten kävimme hakemassa aidantolppia yhteensä 14 kappaletta. Alustavien laskelmien mukaan tolppaväliksi tulisi noin 2,5 metriä. Aidan perustus tehdään tolppakengillä, jotka hakataan maahan. Aidan ulkoasu on vielä mietinnässä, mutta todennäköisesti tehdään kuten meidän terassin kaiteet, eli vastaavanlaisella rimotuksella ja yläpintaan vaakajuoksu. Vaakarimojen taakse laitetaan puoleen väliin pystypuut, mikäli näyttää, että tarvitsee. Molempiin aidanpätkiin tehdään myös noin 1 metrin levyiset kävelyportit.

Tässä rimoituksen mallia.

Tolpat ja pohjamaali tuli siis hankittua, joten käsittely alkakoon. Ensin laitan puuvalmiille pinnalle homeenestoaineen ja tämän jälkeen kerroksen pohjamaalia. Päädyistä maalataan ensi alkuun vain toinen, koska korkeus pitää vielä tuumata, kun pääsee ulos mallintamaan. Nyt tolpat on sahattu 1,5 metrin mittaisiksi, mutta ihan niin korkeeta tuskin teemme.

Homeenestoaineet levitetty

Pohjamaalattu. Ompa kiva maalata taas pitkästä aikaa.

Nyt pitää varmaan lähteä ostamaan myös se pintamaali, että saa projektia eteenpäin.
Aurinkokin hieman pilkistelee pitkästä aikaa, mutta pihalla on vielä sen verran märkää ja edelleen lunta, ettei tuolla vielä viitsi oikein mitään tehdä, joten käytetään nämä pyhät sitten maalatessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti