Sivut

sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Kasveja ja kuoriketta

Helmikuun lopussa laitoin tänne postauksen kevätkylvöistä. Yhtään en ole muistanut päivitellä miten ovat itäneet tai muutoin kasvaneet, mutta ovathan ne ihan mukavasti.

Kuva otettu 3.5.2013

Sekaiseltahan tuo näyttää, kun erityisesti kelloköynnökset on pitänyt ripotella sinnetänne ja ottavathan noi mustasilmäsusannatkin kyllä hieman toisiinsa kiinni. Kuvassa vasemmalla on siis valkoista kelloköynnöstä, valkoista susannaa ja samettiruusuja. Keskellä on kaverilta saadut kurpitsat, jotka myös ne itivät oikein mallikkaasti sekä niinikään samalta kaverilta saadut tomaatin taimet. Oikealla taas muutama kelloköynnös. :) Kelloköynnöstä olen jo latvonutkin, mutta kasvaa vaan melkoisesti korkeutta kokoajan, eikä tukikepit meinaa enää riittää. Tulis nyt jo kesä, että sais noi iskettyä pihalle. :)

Muutama päivä sitten tilasin melkoisen lastillisen kuoriketta ja kävin ostamassa pari rehua viikko sitten tehtyyn pengerrykseen. Vasempaan reunaan istutin pihassa jemmassa olleet kuunliljat, keskelle pari kartiovalkokuusta ja niiden taakse pihassa ennestään ollutta viiruhelpiä. Ihan takana, männyn kannon takana on pari pallohortensiaa, jotka samalla istutuksen yhteydessä leikkasin, joten niitä ei nyt juuri tuolta erota. Etualalle (joka on vielä kesken) istutettiin sinilaakakatajaa pari kappaletta, mutta niitä pitäisi vielä ostaa muutama lisää, joten tuota ei ihan valmiiksi vielä saanut.
Alla olevissa kuvissa näkyvä lättänä on siis viime syksynä kaadetun männyn kanto. Näkyyviinhän se jäi, kun muuria ei viitsinyt tehdä tuon korkeammaksi, mutta eipä tuo haittaa. Ihan hauskan näköinen "astinkivihän" se on. :) Pitäisi vielä tehdä tuo grillipaikalle johtava polku valmiiksi, mutta siihen tulevat laatat tilataan samalla kun kaikki muukin tänä kesänä tilattava, niin ei tarvitse maksaa monesta eri kuljetuksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti