Sivut

maanantai 20. toukokuuta 2013

Kuoriketta sinne tänne

Heikosti tuntuu hupenevan tuo 10 kuution kasa kuoriketta, vaikka sitä on melko ahkerasti kärrätty puskien alustoille, kukkapenkkeihin yms. Edelleen sitä vaan on reilu kasa. Vielä kun saisi toisen muurin valmiiksi, niin voisi loput kuorikkeet kärrätä pensasaidan alustalle.


Muutama päivä siihen meni, jotta takapihalla olevat kolme jasmikepensasta saivat katteen ympärilleen. Ensin kaivettiin ympärystästä maat pois, yritettiin epätoivoisesti raapia vuohenputken juuria pensaiden alta, laitettiin reunanauha nurmen rajaksi, juuriestettä mullan päälle ja siihen kuoriketta päälle. Tämän paikan siistiminen on ollut mielessä joka kerta kun on nurmikkoa leikannut, sen verran haastavaa oli leikkurin kanssa kieputella pensaiden väleissä. Huomattavasti tiiviimpihän tuo paikka oli kun tämän torpan ostimme. Seassa kasvoi vanhaa orapihlajaa, sireeniä ja jotain ruusua, mutta kaikki noi on nyt sieltä koitettu karsia pois.

Sama kohta katolta kuvattuna. Pensaiden oikealla puolella on pieni pläntti pihasta löytynyttä ruusua, joka pitäisi ulkorakennuksen remontin valmistuttua siirtää tuosta toiseen paikkaan. Nämä jasmikepensaat on leikattu kaikki alas pari vuotta sitten, joskohan tänä kesänä saisi kunnollisen kukinnan.
Yllä olevassa kuvassa (myös alla olevassa kuvassa) näkyy myös tänä keväänä alaleikatun orapihjala-aidan kohta, johon niinikään on laitettu katetta juurelle ja verkkoaita siihen koiraesteeksi.


Ei nyt liity varsinaiseen aiheeseen, mutta tulipa myös raivattua ulkorakennuksen takaosa hieman levinneistä angervoista. Kotkansiipeä sieltäkin löytyi seasta. Pitäisi keksiä pihasta joku paikka mihin noita voisi nostaa turvaan, etteivät jää remontin tiimellyksessä tallotuksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti