Sivut

keskiviikko 22. elokuuta 2012

Syyshortensioita ja jätekatoksen perustuksia

Olen jo pitkään ajatellut, että syyshortensiaa olisi kiva saada pihalle johonkin kohtaan. Maanantaina sitten kävin ostamassa 4 kappaletta, samaisen päivän iltana haettiin naapurilta turvetta parisenkymmentä säkkiä ja sitten piti vaan kaivaa kuopat maahan. Päätettiin laittaa hortensiat talon idän puoleiseen päätyyn, koska on melkeimpä ainoa paikka pihassa, johon ei paista koko päivää tai johon ei tule talvella lumet päälle. Joten sinne siis.
Ruohoa leikatessa aina huomaa pihan epäkäytännölliset kohdat ja tuo pääty on kyllä tosi kurjaa ajaa leikkurilla. Sinänsä hieman koomista, että me vasta keväällä tasattiin siihen multa ja laitettiin ruohonsiementä (juttua täällä.) Että tulipahan tehtyä turhaa työtä (taas), kun nyt sitten käytiin kaapimaan koko alueelta kaikki nurmet pois, tarkoituksena laittaa siihen katetta tilalle. Eipä sitten tarvitse ruohonleikkurin kanssa pyöritellä eestaas. Mutta ihan oikeasti kaipaisin sitä pihasuunnitelmaa, tässä on tullut istuteltua kaikkea vähän joka paikkaan ja pari kuukauden päästä siirretäänkin sitten toisaalle ja samaten kaiken muunkin kanssa.. eiku..eiku..eiku.. Kun ei osaa päättää. :)  

Syyshortensiat istutettuna

Siinä ne syyshortensiat nyt on valmiiksi istutettuna ja nurmet raivattu pois, toivottavasti en saa päähäni, että siirretääs nää sittenkin tonne... :) Yhtä pensasta varten kaivettiin halkaisijaltaan noin 80 senttinen kuoppa, jolla on syvyyttä suunnilleen saman verran. Taimilla on etäisyyttä toisiinsa noin 2 metriä. Sanoivat kaupassa, että olisi hyvä olla ainakin 1,5 metriä.
 Alueen keskellä on lämpökanaalin tarkastusluukku, johon hommasimme viime vuonna vanhan kaivonrenkaan. Siihen pitäisi päälle vielä tehdä hieman siistimpi kansi terassilaudoista, mutta ei ole vielä joutanut. Kaivon renkaan ympärillä on pieniä vuorenkilpiä, jotka siirtelin toisesta paikasta tuohon ja loput 10 kottikärryllistä heitin kompostiin. :)


Sunnuntaina hakkasimme myös sokkelikiveystä hieman eteenpäin. Kyllä se siitä valmistuu -tasaisen hitaasti. :)

Pari päivää sitten otettiin kuistin ikkunat irti, että pääsi maalaamaan ikkunoiden karmit. Se kun jäi viime syksynä kylmien ilmojen vuoksi tekemättä. Eilen saatiin ikkunat takaisin paikalleen, mutta siitähän ei nyt olekaan kuvaa olemassa, joten palataan asiaan myöhemmin. :)

Jouko asenteli myös muutama päivä sitten jätekatoksen perustuksia paikoilleen, eli kaivoi harkot paikoilleen ja muurasi pilarikengät harkkoihin. Jätekatoksen puutavarakin olisi nurkissa valmiina pyörimässä, kunhan tässä joutaisi jossain välissä kasaamaan ja maalaamaan. Jätekatos tulee pihan sisäänkäynnin vasemmalle puolelle.

1 kommentti:

  1. Olipa mukavaa nähdä urakointejanne, kun Anulta sain bloginne osoitteen. Jaksamista ja hyviä vointeja vastaisuuteennekin toivottelee Ex KesäRenki

    VastaaPoista