Sivut

torstai 16. elokuuta 2012

Maalari maalasi kuistia


Tulipahan sen verran poutakeliä, että saatiin kuistiinkin uusi maali päälle. Lievähköä jännistysmomenttia lisäsi se, että ampparit olivat kesän aikana kerinneet tekemään pesän johonkin seinän väliin ja kulkivat sisään ikkunoiden yläreunasta. Onneksi Jouko maalasi etupuolen yläosan. :)
Ihan hyvin natsaa tuo väri, jos vertaa tuosta vanhaa rapattua pintaa. 
Lamputkin vaihdettiin toisiin vaikka juuri syksyllä laitettiin liiketunnistin valaisimet noille samoille paikoille. Keväällä päätettiin kuitenkin, että laitetaan etupihalle pylväsvalaisimet, joten pitihän ne olla sitten samanlaiset. Eikä se liiketunnistin tuossa oikein muutenkaan ollut kovin mukava. Lamput syttyivät kaikki eri aikaan, kun jokaisessa on oma tunnistin. Nythän tuossa on hämäräkytkin, joka sytyttää kaikki kolme valoa illalla ja sammuttaa aamulla, lisäksi kytkimeen säädettiin ns. kello, joka sammuttaa valot noin klo 24 ja sytyttää taas aamulla klo 4-5. Eikä tarvitse suotta sähköä kuluttaa sillä, että valot huutavat päällä koko yön. :) Ihan varsinaisen kytkimen päähän ei näitä valoja haluttu, kun täällä maalla on muutenkin niin pimeetä, erityisesti talvella. Kurjaa tulla pimeeseen taloon, kun koko tienoo muutenkin aivan pilkkopimeä ja pihavalot saat päälle vasta kun olet jo sisällä. :)


Kuistin edusta pitäisi vielä kivettää ja jotain keksiä vanhoille betoniportaille. Tehtiin niihin muutamia testiporauksia iskuporakoneella ja todettiin että todennäköisesti ovat ihan umpibetonia. Joten suunnitelma portaiden piikkauksesta ja hävittämisestä saattaa nyt hieman muuttua. Hyviä ideoita otetaan vastaan?


Näin lopuksi ja muistinvirkistämiseksi kuva kuistin edustasta keväällä 2010, kun tämä tönö ostettiin. Välillä pitääkin hieman silmäillä näitä vanhoja kuvia, niin näkee sen että ihan oikeasti onhan tässä jotain saatu myös aikaiseksi. :) Tuolloin 2010 koko kuistin edusta oli täynnä villiviiniä ja japaninangervoa ja kuistin vasemmalla puolella kasvoi jokin kärhö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti