Sivut

sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Havupuun siirto ja "siirtonurmea"

Talon oikeassa päädyssä, ihan melkein sokkelissa kiinni kasvoi jokin kummallinen hieman sypressin näköinen havupuu. Koska sokkelin sivustat pitää kesän aikana kaivaa auki, niin piti myös miettiä mitä tuolle puulle tehdään. Eikä se tietenkään ollut parhaassa mahdollisessa paikassa, hieman typerännäköinenkin, kun kasvaa melkein sokkelissa kiinni.

Jouko tuon kaivoi ylös ja siirrettiin se talon toiselle puolelle, jasmikepensaan viereen. Saattaa olla vähän turhan aurinkoinen paikka kesällä, mutta katsellaan nyt miten pärjää, ei oikein keksinyt muutakaan paikkaa.



Puun ja jasmikepensaan väliin siirreltiin grillipaikalta raavittuja nurmikkolänttejä, jos vaikka suostuisivat lähtemään kasvuun. Vähän tämmöistä omatekoista siirtonurmea ollaan käytetty pihassa muuallakin ja ainakin toistaiseksi on joka paikassa lähtenyt kasvamaan. :)



Talon oikeassa päädyssä kulkee lämpökanaali, josta tulevat meidän vesiputket taloon ja jonka tarkastusluukku kaivettiin esiin mullan alta viime kesänä. Mieletön kuningasidea joltain ollut piilottaa tuo luukku maan sisään, ihan kertakaikkisen kätevä käydä kanaalissa tarkastusreissulla, kun ensin pitää kaivaa puolimetriä maata päältä pois.
Siihen pitäisi nyt keksiä jotain ympärille ja myöhemmin kansi päälle. Tämä nyt tehty kukkapenkki viritys on ehkä tämmöinen väliaikainen kukkapenkki, kun en taaskaan keksinyt mitään paikkaa siirrettäville kasveille. Laittelin tuohon etualalle kuunliljaan, oikealle kultapalloa ja taustalla on jotain kirjavaa heinää, jonka nimeä en tiedä.Viime kesäinen kylpyhuoneen laatoittaja heitti ystävällisesti puretut laatat tonne sokkelin viereen, pitäisi varmaan jossain välissä nostaa kyytiin ja viedä tuosta pois.

Talon oikeassa päädyssä kasvaa korallikannukka, joka leikattiin vuosi sitten kokonaan alas. Oli niin pahasti levinnyt, että maahan painuneet versot rupesivat juurtumaan ja piti kaivaa paikoitellen melkein kolmen metrin alueelta pensaan ympäriltä maata pois, että sai juurtuneita irto-oksia irti.


Ihan kivannäköinen tuo on kun on tuommoiset punaiset oksat, joska sitä vaan saisi jotenkin hallittua. Muistaisin, että viime kesänäkin oli aika vahvasti taipumassa maahan.

1 kommentti:

  1. Tuo on hyvä, jos myös omatekoinen siirtonurmi ajaa asian. Meidän täytyis siirtonurmi hankkia. Kauan on yritetty nurmikosta kasvattaa kaunista ja vehreää, mutta se on palanut niin pahoin auringossa että ei taida onnistua.

    VastaaPoista