Sivut

sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Hauskaa Wappua!

Meidän vaput meni tänäkin vuonna pihahommissa.
Nyt kun on lumet sulanut pihasta, niin sehän teettää toki haravointia ja muutoinkin pihan kuopsuttamista sieltä täältä. Vaikka monet pihan kasveista näyttävätkin olevan hengissä talven jäljiltä, niin aika monessa kohtaa on vielä ihan tyhjää. Toivottavasti ei ole talvi vienyt.Meillä aloitetaan nyt tästä eteenpäin myös kompostoiminen. Tai siis noilla samoilla paikoilla meillä toki oli jo muutama vuosi sitten vanha komposti, mutta kun sitä ei jaksettu hoitaa, lähinnä rakenteen huonon toteutuksen vuoksi, niin jäi käyttämättä ja purettiin pois. Nyt tehtiin sitten vähän paremmalla systeemillä. Lehtikompostiin tulee lisäksi väliseinä kahden laarin väliin ja samaten irti nostettavat etuseinät täyttämisen ja tyhjentämisen helpottamiseksi.
Samalla hankittiin myös biokomposti. Katsotaan nyt miten hyvin tässä jaksaa näiden kanssa pelata. :)Alimmassa kuvassa näkyy muutama vuosi sitten laajennettu kukkapenkki, johon silloin tehtiin keskelle kivipuro. Ns. kivipuro tehtiin tuolloin vaan heittelemällä kiviä katekankaan päälle. Postaus siitä löytyy täältä. Muutaman syksyn ja kevään jaksoin siivoilla lehtiä ja muita roskia irtonaisten kivien väleistä, kunnes viime syksynä riitti. Heitin kaikki kivet pois, tilalle kankaan päälle hiekkaa ja vähän betonia ja siihen sitten napulteltiin kivet. Josko nyt olisi vähän helpompi pitää puhtaana. :)

Olisin halunnut kivipuron keskelle istuttaa jonkun korkean havun, mutta jo alkumetreillä totesin, ettei ole ole hyvä ratkaisu uroskoirien kanssa. Nyt siinä on sitten paratiisiomenapuu.

Kukkapenkin vasemmalta puolelta Jouko on jo kaivanut nurmet pois. Siihen rakennetaan polku pergolaan. Materiaali on vielä vähän mietinnässä. :) Katsotaan mitä siihen kesän aikana keksitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti