Sivut

perjantai 20. toukokuuta 2016

Laiskuus iskee...

... Onneksi ainoastaan täällä blogissa. :)

Ompa taas melko huonosti jaksanut käydä päivittämässä keväisistä pihapuuhista. Ja tulihan tuossa alkukeväästä tehtyä myös takaeteiseen pienoinen facelift lämminvesivaraajan asennuksen yhteydessä, eikä siitäkään ole kuvan kuvaa olemassa. Eikä tämä postaus tietenkään tee poikkeusta sen suhteen. Melko vähän on tullut otettua kuvia erinäisistä töistä, saatika että niitäkään vähiä olisi jaksanut siirtää kameralta koneelle.

Mitä sitten on tehty....
Syksyllä aloitettua pergolaa ja sen ympärystää on jatkettu. Nyt ollaan siinä mallilla, että kattoparrut likimain kaikki maalattu ja kohta pääse asentamaan paikalleen. Vielä olisi näkösuoja-aidan maalaamista ja rimojen kiinnittelyä, mutta kyllä se siitä pikkuhiljaa. Pergolan ympärystä on siistitty mukulakivin, jotka tosin on vielä saumaamatta. Pergolan edusta sai suihkulähdealtaan ja muutaman Serbiankuusen ja lisäksi olemassa olevaa kukkapenkkiä hieman laajennettiin pergolan suuntaan. Eipä jää turhia ja pieniä nurmialueita mitä leikellä.

Pergolaan johtava polku kaivettu pois nurmelta ja laitettu hiekkaa tilalle. Polku tehdään terassipuusta ja tämä vaihe on vielä.. no vaiheessa.
Alppiruusu on jälleen osoittanut ongelmallisuutensa tänä keväänä. Oli kevätsuojaus, olen antanut paljon vettä, ruiskuttanut havupuubalsamia, lannoittanut ja laittanut jopa uutta rhodomultaa pinnalle, niin silti se vaan on puoliksi ihan riippana. Samoin viime syksynä Terijoen alta siirretyt syyshortensia näyttävät aivan kuolleilta. Pihassa toisaalla oleva hortensiat tekevät jo pieniä lehtiä, mutta nämä kaksi siirrettyä eivät osoita mitään elonmerkkejä. Mikäli nyt kuolivat talven aikana, niin käyn ostamassa tilalle pari ruusua. Mulla on niin huono karma noiden hortensioiden kanssa, että en jaksa ehkä enää tapella niiden kanssa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti