Sivut

sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Lumiesteet

Jouko on ahkerana ahertanut lumiesteiden parissa muutaman päivän ja siellä ne nyt ovat katolla. Vielä pitäisi kuistin katolle laittaa pätkä ja sen jälkeen saisi purkaa telineet pois.





Siinä nyt näkyisi juuri valmistunut katto kokonaisuudessaan. Päätypellit on kiinni ja muutkin roippeet. Ainoastaan harjapellit on vielä vain vähän kiinni, koska odottelemme piipun pellittäjää ja harjalistat tulisi laitella kiinni vasta piipun kauluksen jälkeen. Joten ovat siellä nyt vaan paikallaan, kiristystä vailla. Räystäiden alustat pitäisi vielä kanssa maalata, mutta päätyjä varten pitää varmaan hankkia nosturi, on sen verran korkealla varsinkin tuo harja, ettei sinne kukaan tikkailta mene maalaamaan. Ja telineiden kasaaminen noin ylös on aika hankalaa. Katsellaan nyt millaiset kelit on tässä tulevina viikkoina, jos kovin märkää, niin jätämme maalaamisen ens kesälle.
Vielä kun saisi tuon päädyssä olevan katoksen kunnostettua. Näyttää kuvassa aika raihnaiselta, kallellaan ja muutenkin niin väsyneen näköinen. :) Pitäisi siis tunkata, vaihtaa kate ja maalata..

Kuisti menee kuitenkin purkuun seuraavaksi, siis seinien osalta. Vaihdamme kuistin ulko-oven vasemmalle puolelle ja samalla vähennämme ikkunoita, joita jää ainoastaan etupuolelle, jossa nyt suojana on tuo kaunis vihreä pressu. Ikkunat siihen on jo aikaa sitten irrotettu ja kunnostettu ja odottavat paikalleen pääsemistä. Kuistin seiniä on itseasiassa jo purettu sisältä, mutta pitäisi käydä ostamassa ulkoverhouslautaa ennen lopullista purkamista, että saa heti purkamisen jälkeen iskeä uutta tilalle. On paikoitellen niin huonossa kunnossa vanhat laudat, ettei niitä kannata ruveta kunnostamaan ja maalaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti