Sivut

sunnuntai 7. elokuuta 2011

Eteisen maalailua ja muuta tuunausta

Kovimman remontin aikaan ei juuri jaksanut miettiä tulevia värejä ja olenhan muutenkin ollut aina suuri valkoisen ystävä, mutta nyt olen ruvennut kaipaamaan jotain väriä.. Ei paljon ja joka paikkaan, mutta johonkin vähän.
Eteisen ainoaan "ehjään" seinään olin jo pitemmän aikaa suunnitellut jotain ja kun kerran tuli tilaisuus viettää viikonloppuleskenä aikaa, niin eikun maalikauppaan.

Eteisen puu

Taitelin ihan ympimähkään sähköteipillä kuviota talvella valkoiseksi maalattuun seinään. Sähköteippi tosiaan osoittautui hyväksi vaihtoehdoksi, koska on joustavaa ja sillä saa helposti tehtyä kaarevia pintoja. Niin, eli kuvio seinään ja eikun maalia päälle pariin kertaan ja teipit irti. Ja näin on eteisen puu valmis. :)


Samaisena viikonloppuna innostuin myös laittamaan ulko-oven pielet, jotka on uuden oven asennuksen jälkeen odottaneet laittajaansa melkoisen kauan. Eikä mistään turhasta puusta tehtykään. Ullakolta löytyi saunasta ylijäänyttä laudepuuta, siis leppää, ja kun oli vielä sopivan kokoistakin kyseiseen paikkaan, niin eikun siitä siis.
Näpersin vielä puuseppämaisesti reiät puuhun, johon saa maalaamisen jälkeen karmitulpat, niin eivät jää ruuvin kannatkaan näkyville. Että siinä sille urakoitsijalle, joka sanoi että jotta saisi saunasta ruuvit piilon, niin pitäisi olla tulppausvehkeet, eikä heillä semmoisia ole. Eihän tuossa tarvitse kun sopivan kokoinen puupora ja kaupasta saa tulppia joka lähtöön.

Oven pielet paikallaan, vielä ilman maalia

Pitäisi vielä käydä ostamassa puista kulmalistaa, kun pääsi loppumaan kesken. Tämän jälkeen saakin maalata koko komeuden. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti