Sivut

keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Marjapensaiden istutusta

Elokuun alussa kirjoittelin erään puutarhaliikkeen alennusmyynnistä ja sieltä ostetuista kasveista. Unohdin kokonaan, että tulihan sieltä ostettua myös muutama mustaherukka, pensasmustikka sekä yksi karviainen. Tarkoitus oli istuttaa ne ulkorakennuksen sivustalle, kunhan sen saa ensin raivattua ja siistittiä. Joten siitä ajatuksesta sitten eteenpäin, ennenkuin loppuu kesä kesken ja pensaat kerkiävät myös juurtumaan ennen talven tuloa.


Kuva otettu 25.8.2013

Kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, paikalla kasvoi vaikka mitä epämääräistä, jotain todella vahvasti leviävää angervoa, vuohenputkea yms. Ja tämä pitäisi siivota ja istuttaa muka jotain marjapensaita. :) Tuntui ehkä vähän epätoivoiselta, mutta niin vaan paikka oli saatu perattua isommista rikkakasveista noin viikon sisällä ja alla olevassa kuvassa pensaiden istutus menossa.


Kuva otettu 5.9.2013

Noin 10 päivän päästä oli kaikki pensaat istutettu (eikä siinä nyt mennytkään kun muutama tunti), katettu paikkaa jäljellä olevalla kuorikkeella, toki sanomalehteä tungettu paksut kerrokset alle, ettei nyt heti ole rikkaruohojen peitossa taas koko paikka. Kate loppui kesken, mutta sitä nyt muutenkin pitää hankkia ensi kesänä lisää. Vielähän tuo on osittain tuommoinen rutokasa, mutta pikku hiljaa. :)

Kuva otettu 16.9.2013

Ulkorakennuksen vasempaan etunurkkaan ostettiin myös muutama pihlaja-angervo. Kyseisellä paikallahan kasvoi vaahtera, joka kaadettiin muutama vuosi sitten, mutta kantoa ei ole kokonaan saatu pois. Ehkä noi pensaat sen tuosta joskus peittävät ja kenties kanto muutenkin lahoaa ajankanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti