Sivut

tiistai 31. heinäkuuta 2012

Grillipaikan tuunausta

Grillipaikan laatoituksena on käytetty vanhoja tontilta löytyneitä ja nurmen seasta kaivettuja, hieman erikokoisia, ja pohjaltaan epätasaisia laattoja. Osittain ehkäpä tästä syystä laatoitus ei ole kovinkaan säännöllinen. :)
Mutta siitä viis. Laatat olivat kuitenkin aivan mullassa ja sammaleessa, eikä niitä ole keritty aiemmin juuri putsailemaan. Mutta nytpä laitettiin painepesuri laulamaan ja puhdasta jälkeähän siitä tuli.

Ennen...
Ennen -kuvassa on jo hieman keritty laattoja putsailemaan, tosin ei mitenkään perusteellisesti.

... ja jälkeen.

Laatoitus pitäisi vielä saumata, kosk noihin väleihin lentelee kaikkea töhnää mikä sitten alkaa sieltä mukavasti kasvamaan.

Näköesteen hahmotelmaa
Grillipaikan reunusta kaivettiin puhtaaksi nurmesta ja iskettiin toiselle reunustalle päästään tervatut heinäseipäät.Maakaapeli kaivettu, villiviinit istutettu ja näköeste valmiina.

Koska seipäitä jäi muutama jäljelle, niin jatkettiin näköestettä myös hieman ulkorakennuksen suuntaan. Tuohon ehkäpä tulevaisuudessa tulee mukava "loossi", kunhan nuo viinit tuosta kasvavat.
Reunusta olisi tarkoitus hakata mukulakiviä täyteen ja sen jälkeen saumata kuivabetonilla. Laitetaan lisää kuvia myöhemmin, kunhan tuosta valmistuu eteenpäin.


lauantai 28. heinäkuuta 2012

Terassi kaiteita ja verhoilua vaille valmisRunko, koolaus ja kuistin portaiden runko valmis


Myös toisten portaiden runko valmis


Pojille tehtiin portaiden alle katollinen "koppi". :)


Kansilaudoitus valmis

lauantai 21. heinäkuuta 2012

Terassin tekoa säiden salliessaKatoksen tukipuut paikoillaan.

Matalan terden hahmottelua ja perustusten tekoa.

Matalan osan tieltä piti ensin purkaa viime syksynä tehdyt väliaikaiset portaat. Yllä olevasta kuvasta näkyy, että korkean osan kattokin likimain valmiina. Siihen pitäisi vielä tilata pelti. Mutta pakko oli saada kattoa tuosta sen verran tehtyä, että sai suojan sivuoven päälle. Kuistin pielestä kun piti terassin alta tosiaan purkaa väliaikaiset portaat, niin pitäähän sitä jostain päästä kulkemaan, eikä se pressu sivuoven edessä oikein edesauttanut sujuvaa kulkemista sisältä ulos. :) Mutta nyt pääsee takaeteisestä suoraan pihalle ja vaikka ihan terassille istumaan, jos tässä nyt kerkeisi jossain välissä oikeasti vaan istumaan. ;)Ja sitten yks kaks saimme mukava raekuuron niskaamme. Tässä pitäisi nyt olla lomalla ja tietysti suunnitelmat on sen mukaiset, että paljon pitäisi saada aikaiseksi, mutta toistaiseksi kelit eivät kyllä ole hellineet, ainakaan rakentamista tai maalailua silmällä pitäen. Piti jo kantaa telineet sisälle, että saa edes jotain maalattua, kun jatkuvasti sataa vettä.Matalan osan runko liki valmis. Bono suorittaa laaduntarkkailua.


Katos pelliä vaille valmis.

torstai 19. heinäkuuta 2012

Ensimmäiset tulet grillissä

Tokihan sitä on tullut pitkin kesää grillattua näppärällä pallogrillillä, mutta nyt oli ensimmäistä kertaa tulet siinä vähän suuremmassa grillissä. :)
torstai 12. heinäkuuta 2012

Kansilaudoitus sekä portaat valmiinaHidastahan tuo kansilaudoituksen tekeminen olikin, kun päätettiin etukäteen, että porataan jokaiseen lautaan tulevaan ruuviin ensin reikä ja sitten vasta ruuvilla kiinni. Muutenkin tehty töiden ohella iltapuhteina, joten ei siinä kovinkaan montaa lautaa illassa saanut paikalleen.
Mutta nyt olisi ainakin jonkin verran päästy eteenpäin. Ja olipahan melkoista tuhertamista myös tuon portaiden rungon kanssa. :)

Terassin kansilaudoitus ja portaiden runko valmis

Portaiden "kansi" paikoillaan

Seuraavaksi sitten pitäisi kattoa ruveta tähän päälle hahmottelemaan.