Sivut

lauantai 18. kesäkuuta 2016

VALMIS!


Nyt se päivä sitten koitti, kun pergola valmistui.. siis ihan kokonaan. Nyt on rimotukset kiinni, polku valmiina, kasvit istutettu, kalusteetkin jopa tehty, siis lähinnä se pöytä. Kyllä nyt kelpaa. :)

Pöydästä olisi voinut tehdä yhden puun leveämmän, mutta eipä sattunut tuota puuta olemaan tuon enempää varastossa. Nopsaanhan sitä leventää, jos oikein pakottava tarve joskus tulee. Oli tuosta pöydästäkin vissiin jossain vähän tarkempia kuvia, mutta empä nyt löytänyt tähän väliin mistään. Pöytä on siis ihan puhtaasti miradesignia, tosin en mie sillä etteikö missään koskaan tulisi samanlaista vastaan, mutta aika pitkälle omasta päästä kehiteltiin esim. nuo jalat. :) Pöytä on käsitelty Tikkurilan keloharmaalla puuöljyllä ja hyvin näyttää toimivan ainakin tuo veden blokkaus.


Pergolan vasemmalla puolella kasvaa muutama vuosi sitten istutettu omenapuu, joka koki mystisen puolikuoleman tänä keväänä. Puolikuoleman siksi, että teki ensin lehtisilmut ja kukkanuput ihan normaalisti ja hetken päästä lakastui kaikki. Olin jo kaivamassa sitä pois, kunnes huomasin, että sieltähän taas puskee lehtiä, joten sai vielä toistaiseksi armonaikaan. Lähellä oleva toinen nuori omenapuu on täysi hengissä, kukki hyvin jne. joten tuskin on kyse mistään taudista. Ehkä ne oli ne keväällä saapuneet kirvat..?
Pergolan "tyvellä", siis edelleen vasemmalla puolella, kasvaa lisäksi pari valkoista ruusua ja matsuriankärhö. Tuo kärhö näytti myös vielä hetki sitten, ettei tainnut selvitä talvesta, mutta sieltä se pikkuhiljaa puskee. :) Ruusut ostin paikalliselta puutarhalta (Tirilän Puutarha) ja ovat jotain saksalaista kantaa. Kyselin istutusohjeita ja tarvitseeko talvisuojausta, niin puutarhuri sanoi, ettei tarvitse erityisesti suojata talveksi mikäli istuttaa riittävän syvälle. Nämä on nyt istutettu niin, että ruusussa vahattuna olleet oksatapit on maan sisässä, eli juurakko noin 20-30 cm maanpinnasta.
Kahden serbiankuusen, jotka myös ostettiin samaiselta puutarhalta, väliin istutin muutaman kuunliljan kun niitä oli jouten pihassa. Ne saa tuolta välistä pois sitten, kun kuuset kasvavat.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti