Sivut

perjantai 3. kesäkuuta 2016

Pihakierrosta ja remppahommia


Vähän kuvia pihalla tällä hetkellä kukkivista kasveista. Ylimmässä kuvassa jokin kurjenmiekka, joka on ruvennut vuosi vuodelta kukkimaan runsaammin. Tämä on löydetty pihasta 6 vuotta sitten rikkaruohojen keskellä ja tuolloin sitä oli jäljellä ainoastaan muutama yksittäinen lehti.

Meni useampi vuosi, että aloitti kukkimaan ja nythän se sitten todella kukkiikin. Mie en periaatteessa tuosta sinisestä väristä niin paljoa perusta, niinkuin on tullut täällä jo aiemminkin todettua, mutta eipä tuota raaski poiskaan antaa tai mihinkään hävittää. Tiedä miten kauan se on tässä pihassa ollut. Saa nyt olla paikoillaan. :)


Alla olevassa kuvassa valkoinen pensashanhikki. Mulla ei ole mitään käsitystä miten tuota hanhikkia pitäisi hoitaa tai leikata. Olen keväällä aina vaan pätkinyt tasaiseksi, en siis maata myöten, vaan ottanut aina edellisvuoden kasvusta osan pois ja samalla siistinyt vanhat kukkanuput pois. Melkoinen räyskä alkaa tuokin pensas olemaan. Pitäisi varmaan keksiä sille jotain. :)


Viime vuonna askarreltiin hyönteishotelli ulkorakennuksen seinustalle. muutama viikko sitten huomattiin, että sinne on räystään alle kasattu tavaraa. Varovasti kurotettiin katsomaan ja muniahan siellä. Ompa hauska paikka, mutta samalla myös vähän ongelmallinen, kun ei tietenkään haluaisi häiritä pesintää, mutta tämä on juuri meidän liiterin oven vieressä.


Pergola ja sinne johtava polku alkaa valmistumaan. Pergolasta puuttuisi enää rimoituksen kiinnitys, kunhan saa kaikki rimat maalattua ja polku on jo melkein puolessa välissä. Kuten alimmasta kuvasta on nähtävillä, niin tottahan toki pergolasta puuttuu edelleen kalusteryhmä. Pöytä tehdään todennäköisesti itse jämäpuusta ja pari vuotta sitten ostettujen tuolien lisäksi hankitaan muutama lisää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti