Sivut

perjantai 11. syyskuuta 2015

Kuvailua aurinkoisena päivänä
Vielä heinäkuun puolessa välissä ajattelin, että Mustasilmäsusannasta ei tule yhtikäs mitään koko kesänä. Ei kasvanut mihinkään, kukista ei ollut tietoakaan. Mutta nyt kun ollaan jo syksyssä, niin tilanne onkin aivan toinen. Tämä on itse kasvatettu siemenestä. Yksi suosikeista, jota laitan joka kevät.


Uuden kukkapenkin havuja. Sinilaakakatajaa, oikealla tuiviota ja taustalla muutama tuija ja kuunliljaa.


Istutuslaatikoissa timjami ja persilja vaan kasvaa. Kohta varmaan pitäisi suunnitella sadon keräämistä, ettei pakkanen vie. Persilja pitäisi olla kaksivuotinen, mutta en tiedä miten pärjää noissa laatikoissa. Ehkä leikkaan matalaksi ja peitän lehdillä.Jos ei syyshortensia onnistu koskaan, niin pallohortensia kukkii senkin edestä. Pallohortensian ensimmäinen kesä oli vähän huonompi, mutta sen jälkeen ei ole pettänyt kertaakaan. Kukat on halkaisijaltaan noin 20 senttisiä. Joka kevät olen leikannut koko puskan maatamyöten ja sieltä se vaan kasvaa noin 1,5 metriseksi.
Syyshortensiasta en kyllä osaa sanoa mikä paha karma itsellä on. Meillä on niitä neljä talon itäpäädyssä. Kukinta on todella onnetonta ollut joka syksy. Ihan onnettoman pieniä kukkia. Viime keväänä leikkasin sitä kunnolla ja nyt on kukat ehkä vähän suuremmat mitä aiemmin. Tosin lannoittaminen on kyllä jäänyt tyystin. Ehkä koitan sitä vielä ensi keväänä leikkaamisen ohessa. Jos ei sekään auta, niin pitää varmaan istuttaa uudelleen parempaan maahan tai kokonaan uuteen paikkaan.Olen ottanut projeksiksi myös tyhjentää liiteriä kaikesta remontin aikaisesta puutavarasta, Valtaosa siellä jo useamman vuoden lojuneesta puutavarasta on noin metrin mittausta, joten mitään kovin isoa ei niistä saa. Olen sitten tehnyt erinäköisiä puulaatikoita, koirille portaan (alla olevassa kuvassa), penkkiä terassille jne. Muista lisää, kunhan muistan kuvata. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti