Sivut

tiistai 4. elokuuta 2015

Satoa ja kukkia

Tämä kesä ei ole todellakaan ollut kesäkurpitsan. Meillä on valtaosa sadosta näyttänyt tältä. En tiedä onko ollut liian märkää, mutta näyttää siltä, että mätänevät ennenkuin ne on edes keräilykunnossa.
On tuolta laatikosta toki nyt muutama saatu tänä kesänä, mutta viime kesänä niitä tuli niin paljon, että annoimme osan pois, kun itse ei jaksanut joka päivä syödä. :)

Kolmisen vuotta sitten istutettiin pihan perälle muutama mustaviinimarja. Nyt on ensimmäistä kertaa jo marjojakin hieman reilummin. Ei vielä niin paljoa, että viitsii ihan keräillä, mutta naposteltavaksi ainakin. :)

Tämän vuoden kokeilu, eli lehtikaali. Hyvin on lähtenyt kasvamaan, mutta suojaa olisi pitänyt pitää kauemmin. Hieman on jotkut toukat kiusanneet, siis syöneet. Nyt sitten pitäisi keksiä mitä tästä tehdään, meinaan tätä on paljon! Ehkä koitetaan pakastaa ja käytetään talvella johonkin.

Jääsalaattiakin on taas reilu puolikas penkki ja hyvin on kasvanut sekin. Näistä tehdään lähinnä koirille kasvissoseita kera muiden aineiden. Yhtenä vuonna yritettiin käyttää myös itse, mutta ei sitä pesemistä jaksanut kukaan. Tottakai salaattia aina jonkin verran pestään, mutta ilman katetta nämä on ihan täynnä multaa.

Herneitä on kahdessa penkissä. Keskimmäinen koirista veroittaa satoa ahkerasti nyppimällä palot suoraan puskasta, mutta on niitä silti vähän itsellekin jäänyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti