Sivut

keskiviikko 26. elokuuta 2015

Oman pihan satoa jälleen

Mulla on kyllä melkoinen viha-rakkaus-suhde tomaattiin. Joka kevät sitä haluan laittaa ja joka syksy sanon, että ensi vuonna en kyllä enää laita. Ehkä ollut huonoa tuuriakin parina viime kesänä, mutta satoa ei ole tullut nimeksikään. Jotain yksittäisiä punaisia, muutoin taimet melkein täynnä vihreitä palloja. Eikä tämä edes ole kummoisen näköinen, varsinkaan sitten kun punastumisen toivossa leikkaat kaikki lehdet pois, joten taimessa ei ole muutakuin ranka ja vihreitä palloja. Ehkä jatkossa laitan muutaman kirsikkatomaatin etupihan terassin seinustalle, kun se on niin lämmin paikka. Kasvatuslaatikoiden tilaa en taida enää viitsiä tähän tuhlata. Tosin mielihän voi taas keväällä muuttua. ;)


Onhan sitä satoa nyt kuitenkin vähän tullut. Persiljaa on runsaasti. Lajikkeena jokin kaksivuotinen, toivottavasti siinä on siis eloa vielä vuodenkin päästä.

Saskatoonissa, eli marjatuomipihjalassa on marjoja niin että puska vaan taipuu. Toki sen vuoksi, että tätä ei nyt testin vuoksi keväällä leikattu ollenkaan. Meillähän tota on koko tontin ympärystän verran. Marjatuomipihlajaa pitäisi ilmeisesti leikata harventamalla, ei tasaamalla. Olemme siis tietenkin aina keväisin tasanneet tätä, eli tehneet väärin. Kun en keväällä osannut päättää mitä teen, niin en leikannut ollenkaan. Samalla testataan miltä pensas näyttää kun sille ei tee yhtään mitään.

Tältä se näytti alkukesästä. Onhan se hieno kun kukkiin runsaasti, mutta jotenkaan en tykkää tuosta epätasaisuudesta. Ehkä jatkossa jatkamme leikkaamista tasaamalla, mutta niin, että uutta kasvua jätetään ihan tosi vähän. Jos rupeaa tämän seurauksena harvenemaan alhaalta, niin pitää sitten miettiä jotain muuta konstia. :)
Tämähän kasvaa humahtaa paikoitellen metrinkin kesässä. Se huono puoli turhan korkeissa oksissa myös on, että kun marjoja tulee paljon, niin taipuu niiden painosta, eikä kyllä ole silloin mikään kivan näköinen. Myös nurmen leikkaaminen vierestä on vaikeaa silloin kun on marjoja. Muutenhan tämä on kohtalaisen pystykasvuinen, eli ei juurikaan roiku maassa, vaikka olisi pidempikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti