Sivut

lauantai 16. toukokuuta 2015

Pientä pihapuuhastelua


Tilattiin viikko sitten kuormallinen kuoriketta ja samalla sai etupihan kukkapenkki pinnoitteen. Jos näin kestäisi hieman paremmin etupihan paahdetta, eikä vaatisi niin paljon kastelua. Ja onhan tuo kuorike myös koirien kanssa siistimpi, ne kun tuppaavat aina noissa kävelemään. :) Saattaisi olla myös sisällä vähän multaa, jos ei olisi kuorikepintoja kukkapenkeissä.
Tuosta kuorikekasasta riittää varmaan vähän muuallekin. Taustalla kehikossa kasvavan ruusun talvisuojaus otettu pois ja taas tuli todettua, että suojaa tai ei, niin kasvusto paleltuu talvella. Joten alashan se piti leikata. Joka kesä kyllä kasvaa reilusti, mutta jotenkin olisi kivempi, että kasvaisi aina siitä edellisvuoden kasvustosta eteenpäin aina seuraavana kesänä.


Naapuri kävi ystävällisesti kaupunkireissulla hakemassa kukkapenkin reunukseen kansikivet pakettiautollaan, joten se olisi sitten valmis. Ihan ei mennyt kansikivien kanssa siten miten olin suunnitellut, koska kivimuurin yläreunan reunimmaiset piti jatkaa pitkillä kansikivillä mukulakivetykseen, jolloin olisi sulautunut ehkä paremmin. Mutta pitkät olivatkin sitten liian pitkät ja vaihtoehdot olivat siinä, että joko puretaan mukulakivetystä tai laitetaan lyhyemmät kansikivet. Laitettiin sitten lyhyemmät kansikivet, vaikka reunat jäivät vähän tumpeiksi. :)


Aitaprojektikin etenee sen verran, että tolppakengät on nyt maassa ja paikoillaan. Tolpat on siis maalattu jo aikaa sitten ja odottelevat vaan nyt mittaan sahaamista, päiden tervaamista ja asennusta. Eilen käytiin sahalta tilaamassa loput puutavarat, eli rimat ja yläjuoksut. Toivottavasti saisi mahdollisimman pian, niin pääsisi taas maalaan. :)


Pihan kävelyportin viereen tulee myös köynnöstuki tai pergolaportti. Alla olevassa kuvassa kasattuna sivut, jotka pitäisi hakata maahan ennen päälliosan kasaamista. Kaikki osat on kyllä valmiina ja maalattu. Tämän asennuksen jälkeen pitäisikin miettiä mitä köynnöstä laittaisi kasvamaan. 


Kuoriketta kärrätty myös parin uuden kasvatuslaatikon kupeeseen. Osa kasvatusalueesta aidataan puolitetuilla heinäseipäillä, joita alla olevassa kuvassa asennettu osittain, kun oikean mittaiset loppuivat kesken. Josko tuonkin saisi tämän viikonlopun aikana valmiiksi.
Muutama ilta sitten istutin harson alle salaattia, retiisiä ja muutaman esikasvatetun persiljan. 


 Kasvatuslavalla oleva ruohosipuli vaatisi jo kohta alasleikkuuta. Tätä saisi myös halukkaat tulla noutamaan, leviää penkissä joka vuosi enemmän ja enemmän.


Lipstikka siirrettiin juurikin leviämisen vuoksi kasvatuslavasta maahan. Rupesi olemaan joka vuosi jo niin iso ja juuristo niin valtava, että täytti jo melkein koko lavan. 

Josko sitä sitten lähtisi katsomaan mitä ulkona keksisi tehdä. Näyttää tulevan hieno ilma tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti