Sivut

perjantai 1. toukokuuta 2015

Suomalaisen työnpäivää!


Hauskaa Wappua!
Eilen illalla oli sen verran selkeää ja kirkastakin, että sai hieman valokuvia tämän kevään projekteista ja siitä, missä nyt mennään.
Kasvatuslaatikkoalue saa siis laajennusta kahdella uudella laatikolla. Kuvassa nurmi on kaivettu laatikoiden alustalta, laatikot paikoillaan ja muovit kiinnitetty sisäpintaan. Nurmialueen rajaan tulee tervattu puu, joka odottelee asentajaa. :) Ja sen jälkeen alue peitetään katteella, niinkuin vanhakin alue. Meillä on myös heinäseipäitä jonkin verran jouten ja ajattelin tehdä uuden alueen ja nurmen rajaan pienen aidan pätkän niistä. Laitellaan uutta kuvaa, kunhan taas vähän edistyy.


Eilen kävin ostamassa loput kasvit uuteen kukkapenkkiin. Ostin kaksi timanttituijaa, kolme sinilaakakatajaa, yhdeksän valkoista verikurjenpolvea, pesäkuusen ja muutaman tuivion. Lisäksi aiemmin oli ostettuna riipparaita sekä kolme lamoherukkaa. Tulevan aidan alta pitäisi siirtää ainakin kolme kuunliljaa uuteen paikkaan, katsotaan löytyykö tästä muurista niille tilaa, jos ei niin menee varmaan jollekin kiertoon. Kasvien asettelu on vielä vähän vaiheessa. En millään haluaisi laittaa tuijia tylsästä "riviin" ja mielummin vähän limittäin, mutta en tiedä onko tuossa oikein tilaa siihen. Muurin kansikivet ovat edelleen kaupassa, mutta ehkä nekin saadaan jossain vaiheessa.

Muutamia kevätkukkia pihan keskellä olevasta kukkapenkistä. 


Alla olevassa kuvassa miun ainoa alppiruusu, josta vielä viikko sitten ajattelin, että taitaa mennä tunkiolle. Laitoin tähän kevätsuojan helmikuussa ja otin sen vasta pari päivää sitten pois, niin siitä huolimatta olin melko huolissani tästä. Mutta niin se vaan on piristynyt, toivottavasti kaikki nuput eivät ole kuivuneet. Jäämme jännityksellä odottamaan. :)

On tämä kyllä erikoinen kasvi ja mielenkiintoista seurata, miten elämä rupeaa palautumaan lehtiin. Lehdessä näkyvä vaalea osa on sitä ns. kuivaa ja lehden tyvestä leviää tummaa aluetta, eli merkki ilmeisesti siitä, kun imee vettä ja ravinteita takaisin lehtiin. 

Ostin myös pari päivää sitten pallotuijan, joka on nyt istettu alppiruusun toiselle puolelle. Vähän toispuoleinen, mutta ehkä se siitä tasaantuu. Nyt vaan kädet ja sormet ristissä, ettei pojat kerkiä näitä ruikkimaan. Onneksi kesällä, kun penkin etualalla olevat kuunliljat nousevat, niin tämäkin jää sinne taakse. 

Alppiruusun toisella puolella, muurin nurkassa on viime kesänä lähistöllä olevalta hiekkakuopalta löydettyjä havuja. Noin vuosi sitten kärräsimme nämä kotiin ja hyvin ovat pärjänneet. Naapurustossa kerrotaan, että taimet olisi jonkun toimesta tuotu ihan Pohjois-Amerikasta asti ja istutettu käytöstä poistettuun hiekkakuoppaan. Siellä se on hyvin menestynyt myös ja levinnyt pitkin kuoppaa. Kuvassa vasemmalla on kiiltotuhkapensas, joka on tässä pihassa ollut ja samoilla sijoillaan niin kauan mitä olemme tässä asuneet. Oli huomattavasti isompi aiemmin, mutta sitä on melkein vuosittain hieman harvennettu ja leikattu vanhoja oksia kokonaan pois.

Aitaprojektikin etenee sen verran, että saimme viikko sitten terassiin ensimmäisen tolpan kiinni. Aikamoinen homma, kun piti osa laudoituksesta purkaa ja vähän sahailla, että kiinnityksen sai piiloon terassin tukirakenteeseen. Ihan noin korkea ei aidasta tule, mutta ei uskaltanut vielä sahata tolppaa. Pitäisi käydä hankkimassa leka, niin saisi myös maahan iskettyä noita tolppia ja sitä kautta projektia eteenpäin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti