Sivut

torstai 28. toukokuuta 2015

Aitarimoja ja muuta pihapuuhastelua


Koska kelit ei ole juurikaan sallineet maalailla ulkona ja koska muutenkin inhoan maalata ulkona, kun maalattu pinta on aina täynnä kaikenlaista itikkaa, niin meillä on hieman laajennettu maalausaluetta yläkerrassa. Vierashuoneen lisäksi nyt myös yläkerran aulatilassa maalataan aitarimoja ja melkoisen ergonomisen maalausasennon vuoksi selkä kiittää. :) Ei ole mikään palakakkua -homma, kun ensin rimoihin homeenesto, sen jälkeen kerran pohjamaali ja kaksi kertaa pintamaalia. Ja tietysti maalaan pystyy ainoastaan kaksi sivua kerrallaan. Paikoillaan noita ei maalaa sitten mitenkään, joten mitenköhän mahtaa käydä huoltomaalauksen? Ahdistaa jo valmiiksi. Ehkä ostan maaliruiskun sitä varten.
Onhan noita onneksi jo saatu maalattuakin ihan kohtalaisesti ja myös muutama aitaväli on rimojen osalta valmiina, ainoastaan aidan yläjuoksu puuttuu. Kyllä se siitä valmistuu hitaasti, mutta varmasti.Sammalleimu kukkii taas kukkapenkin isojen kivien kolossa näin hienosti. Harmi kun kukinta ei kestä koko kesää. Vielä muutama tulppaanikin kukkii ennenkuin antavat tilaa tulevan kesän kukkijoille. Tänä keväänä istutettu pesäkuusi on kyllä hieno, toivottavasti tykkää paikastaan.

Talonpäädyssä olevan korallikannukan alustakin sai tänään kuorikerenkaan ympärilleen. Tämä on sarjassamme pensas, joka pitäisi leikata alas varmaan parin vuoden välein, muuten alustan nurmikko on todella hankala leikata, kun oksat taipuvat maahan. Jouko askarteli tähän jo useampi vuosi sitten tuommoisen pensaskehikon, jota vissiin harvoin tämmöisessä pensaassa käytetään, mutta hillitsee hieman oksien taipumista. Tätähän reivittiin silloin viisi vuotta sitten 2-3 metrin alueelta maasta pois, kun oli päässyt vähän rehottamaan. Nyt on kestänyt kohtalaisena, mutta eipä tuo mikään maailman siistein ole. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti