Sivut

lauantai 28. maaliskuuta 2015

Aitaprojektia


Pitäisi jonkinlaista aitaa aloittaa rakentamaan, kunhan maa sulaa ja kelit lämpenevät. Onhan meillä toki pensas- ja verkkoaita koko pihan ympäri, mutta portti puuttuu. Meillähän on ollut suunnitelmissa tehdä ajoportti pihaan jo muutaman vuoden, mutta jotenkin se ei ole koskaan kauheasti innostanut. Inhottavan hankalaa aina availla ja sulkea porttia, kun tulee autolla pihaan. Saatika talvella, jos pitää ensitöikseen aloittaa lumityöt että saa edes portin auki. Leveä portti vaatii myös melko tukevat perustukset.
Olemme puntaroineet useampia vaihtoehtoja jo pidemmän aikaa, kunnes ihan lähipäivinä saatiin kuningasajatus, ei tehdäkään ajoporttia, vaan rajataan etupihalta alue lauta-aidalla ja siihen ainoastaan kapeat kävelyportit. Piirtelin Landscapella hieman hahmotelmaa.Etupiha rajattaisiin siis kuistin nurkasta luiskan päälle ja siitä kohta pihan sisääntuloa. Toinen aidan pätkä tulee talon nurkasta roskakatoksen nurkkaan ja molempiin tulisi sitten vaan ne kapeat kävelyportit. Pari autoa mahtuu silti vielä tuohon aidan toiselle puolelle ja etupihan saisi samalla hieman sulkinaisemmaksi. Nythän se on ollut jotenkin liian avara tai en tiedä mikä siinä on häirinnyt. 
Aidan pihan puolelle olisi myös tarkoitus (ehkä) tehdä kukkapenkki jäljellä olevista muurikivistä. Mutta katsotaan nyt miten paljon saa aikaiseksi. 
Mutta siis tämmöiset aitasuunnitelmat, ainakin toistaiseksi on vielä hyvä idea! :) Siis jopa Joukosta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti