Sivut

lauantai 20. syyskuuta 2014

Syksy on täällä


Puiden lehdet alkavat jo reilusti kellastumaan ja punertumaan, eli syksy on tuloillaan tai itseasiassa jo täällä. Aina se kesä vaan menee yhtä nopeasti, jopa tämmöinen kesä, kun ei ole kokoajan tekemässä jotain. :)
Meillä on grillipaikan näköesteenä heinäseipäistä tehty aidanne, jossa kasvaa villiviini. Villiviini on itseasiassa vanhoja pihan peruja, se vaan aiemmin kasvoi talon seinustalla, kiipesi melkein kattoon asti ja sitä oli ihan tuhottoman paljon. Näin jälkeenpäin harmittaa, että sitä tuli hävitettyä niin paljon silloin muutama vuosi sitten, koska nyt nämä grillipaikan vieressä kasvavat ovat vaan juronneet parisen vuotta. Tänä kesänä kaivoin niiden ympärystän auki ja lisäsin reilusti multaa, joten katsellaan miten kasvavat ensi kesänä. Lannoittanut olen joka kesä, mutta luulen, että ne on istutettu aivan liian vähään multaan alunperin. Mutta on se kyllä hieno näin syksylläkin, tosin saisi olla huomattavasti rehevämpi.

Syksyllä tehdään myös aina "puutöitä", että on jotain mitä talvella poltella. Metsäähän meillä ei ole omasta takaa, joten polttopuut joudutaan ostamaan. Tulevat ihan tuosta meidän naapurista ja ovat melko edullisia.

Varma syksyn merkki myös tämä. Eli kynttilät, joita sitten pitkin talvea melko ahkerasti poltellaan. :)

Tämmöiseen tuhisijaan törmättiin tänään illalla. Kyhjötti meidän terassin portaiden vieressä. Pikapikaa kävin sisältä hakemassa kissan raksuja ja vettä ja söi hyvällä ruokahalulla. Toivottavasti nähdään myös ensi kesänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti