Sivut

keskiviikko 20. elokuuta 2014

Pilvikirsikkaa ja muuta valkoista

Valkoinen on miun lempiväri niin sisustuksessa kuin myös pihalla. Keltaiset on ulkokukissa ihan ehdoton nou-nou ja muistankin miten karseeta oli, kun aloitettiin oston jälkeen kartoittamaan mitä täällä pihassa kasvaa. Pihahan oli aivan rikkaruohojen täyttämä, mutta siltä täältä pilkisteli myös vähän kukkia, mm. kultapalloa, keltaista kurjenmiekkaa ja kultapiiskua, eli siis paljon kaikkea keltaista. :) Edellinen omistaja on ehkä ajatellut, että kun talo on keltainen, niin keltaiset perennat olisi siihen hyvin sopivia.
Sen verran toki myönnän tekeväni poikkeuksia, että joka vuosi kylvän samettikukkia ja nehän ovat usein keltaisia tai ainakin niissä on myös keltaista. Ne samat kultapallot ja -piiskut on mulla edelleen tallessa, mutta ne on väliaikaissijoituksessa pihan perällä, eli vähän niinkuin piilossa.

No mutta se siitä, eli takaisin siihen valkoiseen. Valtaosa pihaan ostetuista kukista ja pensaista kukkivat siis valkoisin kukin, mitä nyt muutamia poikkeuksia lukuunottamatta.
Pitkän aikaan olimme jo miettineet etupihan nurmialueella jonkilaisia puita, koska se on niin kovin avoin ja samalla myös melko paahteinen. Mutta millään ei osattu päättää mitä ne voisi olla. Kunnes sitten löysin sattumalta artikkelin pilvikirsikasta. Sehän kukkii valkoisin kukin alkukesästä ja ruskaväri on aivan upea. Kehuvat sitä myös melko nopeakasvuiseksi ja muutoin helpoksi puuksi. Joten eikun siltä istumalta puutarhaliikkeeseen. Siellähän niitä oli oikein mallikelpoista yksilöä miuta odottamassa, joten mukaanhan ne oli otettava.Hetken tuumasimme sopivia paikkoja, kunnes päätimme että se on siinä. Jouko kaivoi istutuskuopat ja kärräsi selkä väärällään multaa. :)  Istutuksen jälkeen tukikepit paikoilleen ja yksi urakka taas valmiina. Nyt jännityksellä odotellaan ensin sitä syksyn väriä ja sen jälkeen sitten jo seuraavaa kevättä ja kukintaa.


Tässä muutamia kuvia muista pihassa olevista valkoisista. Eli valkoinen punatähkä, daalia sekä valkoinen syysleimu. Daaliaa yritän jälleen talvettaa kellarissa, toivottavasti tänä vuonna onnistuisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti