Sivut

perjantai 20. kesäkuuta 2014

Pihakierrosta ja uutta satoa

Tänä kesänä ei ole kovin paljon pihasuunnitelmia, muutakuin hieman siistimistä siellä täällä, muutamien puiden istutusta ja kukkapenkkien tekoa, joten kuvienkin ottaminen meinaa aina jäädä. Mikä on sinällään kummallista, kun kerrankin on vähän paremmin aikaa, mutta ehkä sitä mieluiten aina ottaa kuvia jostain uudesta aikaan saannoksesta, kun että ottaa vaan kuvia muuten.
Mutta tässä nyt hieman pihakierrosta ja mitä täältä tällä hetkellä löytyy.
Alla meidän tönö ja osa etupihasta. Kasvatuslaatikot kuvassa etualalla heti pensasaidanteen toisella puolella. Mie sitten niin tykkään tuosta meidän talosta. :) 


Kasvatuslaatikot valmiina ja jonkin verran sisustaakin. Jonkin verran on varmaan hieman loivasti sanottu, kun ovat taas niin tupaten täynnä, ettei mitään tolkkua. Tomaattia on näihin keleihin nähden aivan liikaa. Oikealla etualalla on parsakaalia, jota koitan nyt ensimmäistä kertaa ja niiden kaverina paprikaa. Oikealla keskellä kesäkurpitsaa ja persiljaa ja niiden takana laatikossa lipstikkaa, timjamia, tomaattia ja ruohosipulia. Oikean takimmaisen laatikon takana on tänä keväänä siirrettyä raparperia. Saimme reilu vuosi sitten muutamia taimia naapurilta ja istutimme silloin molemmat pihan perällä vähän varjoisampaan paikkaan. Nyt sitten siirsin toisen taimista hieman aurinkoisempaan paikkaan ihan testiksi miten sato eroaa. Takimmaisessa vasemmalla on perunaa, jota nyt ensimmäistä kertaa testataan. Perunasta nostettiin tänään myös ensimmäinen sato. Eipä kummoisesti ollut, mutta hyvä alku kuitenkin ja juuri sopivasti juhannukseksi. :) 
Kaivettiin tänään myös ensimmäinen sato retiisistä. Oli kyllä hyvää ja hyvä mieli, kun ihan itse alusta asti kasvatettua. Tästä tulee kyllä meidän suosikki, jota varmasti laitamme jatkossakin. Olen huomannut, että myös nuorin koirista on erittäin kiinnostunut näistä ja yrittää jopa napsia maasta, kun kerran pääsi vähän maistamaan. :) 


Tässä meidän lumipalloheisit, jotka sijaitsevat keittön ikkunan alla. Niiden edustalla on ulkorakennuksen nurkalta löytynyttä oletettavasti kanadanvuokkoa. Ihan varma en ole nimestä, mutta googlettamalla tuon nimen löysin ja olen nyt antanut itseni ymmärtää, että sitä se on. Tekee valkoisen hieman valkovuokkomaisen kukan, mutta tämä on huomattavasti korkeampaa. On muutenkin yllättävän paljon rehevämpi tuossa kukkapenkissä mitä sen on tuolla ulkorakennuksen nurkalla. Varmaan paremmassa maassa nyt. 


Tälle muurin nurkalle pitää varmaan kesällä tehdä jotain. Alkukesästä istutettu kataja taitaa hukkua kuunliljojen sekaan, joten harvennusta tiedossa. Pitää vaan taas keksiä mihin laitetaan ja sehän usein tietää uutta kukkapenkkiä. Myös viiruhelpiä joutuu varmaan taas hieman hakkaamaan pienemmäksi. Juuristo on kyllä rajattu, mutta selvästikään ei riittävän hyvin, kun tuppaa aina vähän leviämään. 


Kaunokaisia pitää aina hankkia kesänalussa ja istuttaa johonkin kohtaan. Meillä oli aiemmin tätä punaista pihan keskellä olevassa pienessä penkissä, josta sitten suosilla siirsin sen muualle, kun levisi niin tuhottomasti. Katsotaan miten näille käy ensi kesänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti