Sivut

sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Lisää pihan kukkijoita


Pihan keskellä olevan kukkapenkin kivenkoloissa kasvaa valkoinen sammalleimu. Tämä on niitä harvinaisia kukkia, joka on ollut paikoillaan ihan ensimmäisestä kesästä lähtien. Muutoinhan mie siirtelen näitä rehuja milloin mihinkin, eikä ne koskaan saa minkäänlaista kasvurauhaa. Lupaan parantaa tapani.. ehkä. :) 
Pihassa on myös vanha violetti syreeni, jota leikattiin viime kesänä aika rajusti alas. Oli niin jo kuolleen näköinen, eikä kukkinut kuin muutamin kukin, mutta tänä vuonna onkin jo selvästi enemmän kukkia. Valkoinen olisi kyllä hyvä, että ehkä sitten joskus, kun keksin paikan.


Viime kesänä tehdystä kukkapenkistä piti siirtää kartiovalkokuuset toiseen paikkaan, kun tämä kukkapenkki on niin kriittisesti koirien pissareitin varrella, eikä viitsi rakentaa mitään suojia kukkapenkkien ympärille. Niinhän kävi kartiovalkokuusten kanssa, että ne eivät koirien ruikkimisesta oikein välittäneet, vaan täysin ruskeaksi meni alusta, joten lähdöt saivat tästä. Sen tilalle hankittiin pihakataja, jonka pitäisi myös kestää paahdetta paremmin mitä kartiovalkokuusi. Tässä kukkapenkissä on muutoin aika paljon kuunliljaa, muutama pallohortensia, kivetyksen reunassa, risupallon vieressä on muutamia seppelvarpuja. Risupallon takana viiruhelpi ja lisää kuunliljoja ja vasemmassa reunassa valkoista kurjenpolvea.


Tässä pihasta löytynyt kurjenmiekka (vissiin), joka nyt kukkii ensimmäisen kerran meidän oloaikana.Oli silloin 2010 aivan onneton pieni muutaman lyhyen lehden rypäs ja olen tätä nyt koittanut varjella, että saisi joskus nähdä miltä näyttää. Ja nythän sen näki.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti