Sivut

tiistai 20. toukokuuta 2014

Muuri täysin valmis ja uutta suunnittelemaan


Muutama päivä aherettiin muurikivien kanssa ja muuri saatiin valmiiksi. Sen jälkeen piti enää siistiä reuna, eli toisin sanoen, naputtaa mukulat paikoilleen betoniin, laittaa katekangas ja siihen päälle sitten kuorikate. Heti tuli niin siistiä, jotta. :)Aloitettiin myös suunnittelemaan ja itseasiassa samalla myös toteuttamaan vanhan kukkapenkin laajennusta. Meillä on sen verran iso piha ja paljon nurmialuetta, että tuommoiset pienet rinkulat tuntuvat ihan tuhottoman pieniltä ja onnettomilta keskellä pihaa. Eli eikun kerralla sitten kunnollinen, eikä mitään piperrystä. Tai siis olisi pitänyt kerralla tehdä, sanotaanko näin. :)


Yllä olevassa kuvassa jo hieman kaivettu nurmea pois. Kasteluletkua käytimme rajausapuna. Jouko käsipelillä kaivoi nurmet pois, niinkuin täällä kaikki on tehty. :) Kaikki nurmet yritään aina kaivaa levyinä, joilloin niillä voidaan paikkailla pihan muita, vähän huonosti kasvavia nurmipaikkoja. Tästä käyttökelpoiset vietiin juuri saadun muurin edustalle.

Alla olevassa kuvassa kukkapenkki kaivettu kokonaan muotoonsa ja keskellä tullut "kivipuro" myös valmis. Kivipuron alla on mansikkakangas. Tähän piti ensin tehdä ihan oikea kivipuro vesiaiheineen, mutta siihen ei tällä kertaa ainakaan mielenkiinto enää riittänyt. Tässä kohtaa on myös jo jotain uutta istuteltu penkkiin.

Yllä olevassa kuvassa uusi kukkapenkki kokonaan valmis. Etualalla vasemmalla sinilaakatajaa, sen vieressä lamohietakirsikkaa, joka tosin ei kovin hyvin kuvasta erotu. Niiden takana valkoista pensashanhikkia ja sen takana lahjaksi saatua valkoista pionia muutama pieni taimi. Katsotaan kuinka nopeasti saan kukkimaan, vai käykö niinkuin aiemmille pioneille, että kituvat kunnes kuolevat. :)
Oikealla puolella on tuiviota useampi taimi, norjanangervoa muutama, vähän viiruhelpiä, tuija jne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti