Sivut

perjantai 12. heinäkuuta 2013

Penkkiä, otsalautaa, peltiä ja roskakatosta

Eikä mitään tavallista penkkiä, vaan kukkapenkkiä, joka koki tässä mennä viikolla melkoisen muutoksen. Kaikki riemunkirjavat perennat nostettiin toiseen paikkaan ja tilalle laitettiin riippapihjala, kartiotuija, laaja- ja puistokatajaa, valkoista särkynyttä sydäntä, valkoista karpaattien kelloa, viiruhelpiä ja jotain muuta. Eli värimaailmasta tuli nyt vihreä-valkoinen. Lisäksi penkkiin jätettiin valkoista punatähkää, kotkansiipeä ja rohtosuopayrttiä. Kuva penkistä oikealla alhaalla. Tosin melko pienenä, mutta ompa nyt kuitenkin.


"Kasvimaalla" taas kurpitsa jatkaa kasvamistaan. Sain naapurilta muutaman kasvatuslaatikon, jotka on suunnitteilla istuttaa olemassa olevien kasvatuslaatikoiden viereen. Levitettiin siihen nyt muovi nurmen päälle, jos sillä saisi nurmikkoa hieman kuoletettua pois. Ja syksyllä ehkäpä saisi laitettua ne laatikot paikoilleen. Lisäksi kaverilta saadut pihvitomaatin taimet ovat kasvaneet melkoisen suuriksi ja tekevät myös melkoisen paljon satoa. Olivat keväällä ihan onnettoman pienet ne taimet ja suunnilleen vaan heitin ne tuonne istutuslaatikkoon ja tietysti aivan liian lähelle toisiaan. Piti sitten käydä yksi niistä kolmesta siirtämässä toiseen paikkaan, kun olivat ihan sumpussa. Etuterassilla kasvavasta kirsikkatomaatista on taas saatu kypsiä ja maukkaita tomaatteja jo napostella ja uusia on tulossa. :) On ilmeisen hyvä paikka kasvattaa tuo talon eteläseinusta.


Nyt voi sanoa, että ulkorakennuksen katto on valmis. Eli otsalaudat kiinni, samoin kaikki pellit. :) Kukkapenkin mylläyksen yhteydessä siirrettiin pionit ulkorakennuksen edustalle ja rakennettiin niille heinäseipäistä tukea. Toivottavasti viihtyvät.
Roskakatos tuli myös päivänä eräänä maalattua sisäpuolelta ja katon aluslaudoitus tuli naputeltua paikoilleen. Nyt olisi sekin valmis. Meillähän siis valmistuu hommat ihan käsiin.. ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti