Sivut

torstai 20. joulukuuta 2012

Pihavaloja ja jouluvalmisteluja


Alkuviikosta tuli tehtyä muutamat joululaatikot valmiiksi pakastimeen, niin ei tarvitse sitten hirveällä hädällä touhuta viikonloppuna ruokien ja siivoilujen kanssa. Sunnuntaina tosin pitää kinkun paistelun ohella keitellä perunat ja jättää ne yöksi imeltymään.

Siivota tosin piti ja edelleenkin pitää melko perusteellisesti, kun on ollut koko kesän ja syksyn vaan pelkkää satunnaista paikkojen lääppimistä muiden kiireiden vuoksi. Yläkerran aulatila ja vierashuone piti raivata maalaustelineistä ja muista välineistä ja toki myös siivota.





Vierashuoneen verhot on kesän jäljiltä hieman rypyssä, kun olivat nostettuna ylös likimain koko kesän ajan. Mutta josko ne siitä oikenisivat, ei nyt jaksa irrottaa niitä silitystä varten. Eikä meille tosin tule edes yövieraita jouluna, joten tuskin tuolla kukaan edes käy pyhien aikana. :)

Myös sähkärin sain aikaiseksi pyytää vierailulle, joten nyt on meillä pihassakin hieman enemmän valoja kuin vain kuistin seinässä olevat lamput. Eli pihan pylväsvalaisimissa valot sekä terassin katossa ja. Niin pylväitä kuin myös terassin kattolamppuja ohjataan sisältä löytyvillä kytkimillä, mutta terassin katossa on hämäräkytkinpolttimot, eli syttyvät iltasella, ainakin toivottavasti. :) Mukavampi tulla illalla kotiin, kun on edes jokin tuikku päällä. Kuistin seinässä olevat lamput ovat myös hämäräkytkimen takana. Laittelin myös ennen sähkärin tuloa muutaman lisäpistorasian pihalle, joten lisääkin virtaa ja valoa saa tarvittaessa. Nyt olisi likimain kaikki sähköhommat pirtissä tehtynä. Ensi kesänä pitää tosin vielä kaivaa kaapeli ulkovarastoon. Onhan siellä toki sähkö, mutta muutama lisäpistorasia ei olisi pahitteeksi. Ulkovarasto menee samaisena kesänä muutenkin remppaan, ainakin jo suunnitelmat pitävät kutinsa, niin samalla on sitten hyvä parantaa sen valaistusta yms.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti