Sivut

maanantai 5. marraskuuta 2012

Muurikiviä

Saatiin naapurilta kolme kuormalavallista vanhoja muurikiviä ja niistä sitten päätettiin tehdä hieman verhoilua kuistiin vinoon sokkeliin. Sokkelihan notkahti kun naapuri koitti kaivurilla kiskaista vanhaa betoniporrasta, eikä sitä sitten enää saatu korjattua paikalleen. Varmaan vaatisi melko massiiviset kaivuut ja osittaista kuistin purkamista, että sokkelin saisi takaisin vanhalle paikalle. Jotenkin ei nyt yhtään jaksa ryhtyä moiseen, joten jotain tuohon piti keksiä, vähän niinkuin peitoksi. :) Alapuut kyllä kävin naputtelemassa läpi, että ihan tukevasti on kuisti kuitenkin paikoillaan.

Miehän kävin jokin aika sitten vuokraamassa konevuokraamosta piikkauskoneen ja napsuttelin aikani ratoksi loput betonit sokkelista irti. Ja nyt kun portaat on pois, niin verhoilua piti kanssa hieman paikkailla, eli muutamat alimmat laudat on myös vaihdettu. Alla olevasta kuvasta näkyy myös yksi lauta, jossa on vaan pohjamaali pinnassa. Jääkin nyt tuolleen ensi kesään asti, kun jostain syystä ei enää viitsi ruveta sitä maalaan. :)


Tuohon sitten laitellaan multaa ja jotain kasvamaan. Joo, tiedän ettei sokkelin viereen saisi laittaa mitään kasvamaan, mutta laitetaan sisäpuolelle patolevyt suojaksi. Ja tuossa on niin pieni matka ihan varsinaista talon sokkelia, että tuskin siitä kovin suurta vahinkoa tulee. ;) Ja sitä paitsi olisittepa nähnyt ne kaameet puskat mitä täällä kasvoi aiemmin ja vielä ihan täysin sokkelissa kiinni. Eikä täällä siitäkään huolimatta ollut mitään kosteusongelmia, ei edes kellarissa, vaikka senkin edustalla kasvoi isot angervopuskat ja multaa oli reilusti yli metrin syvyydellä. Nih, että nyt tehdään tämmöinen juttu tähän, vaikkei menekään ihan kaikkien säädösten mukaisesti. :)

Kauhean likaiset ja sammaloituneet on kyllä noi muurikivet, mutta pitää ensi kesänä näyttää sille vähän painepesuria.Tuohon meni vaan murto-osa saaduista muurikivistä ja lopuista tehdään ens kesänä pengerrystä takapihalle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti