Sivut

keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Kiviluiska ja -pengerrys


Muutama päivä sitten saapunut kivikuorma pitäisi saada hävitettyä nurmikon ja sora-alueen väliiseen luiskaan sekä sokkelin vierustaan ja varmastihan kiville on käyttöä pihassa vähän siellä täällä.

Jouko oli jo viime syksynä kaivanut toisen puolen pihan luiskasta tai itseasiassa siirtänyt pinnan nurmet toiseen paikkaan. Vielä pitäisi kaivaa toinen puoli. Siinä sitten mietittyämme, että mihin maa-aineet ja nurmitupposet siirretään, Jouko sai ajatuksen, että josko tekisi pengerryksen grillipaikan ja ulkorakennuksen väliin. Siinähän on nyt melko jyrkkäluiska, jonka toisella reunalla kasvaa kiiltotuhkapensas ja toisella reunalla kanadanvaahtera.

Tässä luiska jo perattuna, vain hiekat eli pohjamaa jäljellä.

Luiska olisi nyt maakaapelin vetoa, valotolpan perustuksen valamista sekä tasausta vaille valmiina odottamassa kiviä pintaansa. Yllä olevasta kuvasta tulikin mieleen, että olemmehan myös vetäneet melkein koko pihan ympärille, pensasaidan viereen, 60 senttistä verkkoaitaa. Vielä olisi muutama rullallinen jäljellä, mutta ne laitetaan sitten ens vuonna takapihalle, samalla kun pistetään orapihlaja-aita sieltä matalaksi.

Tältä näytti luiskan, eli grillipaikan vierustan kohta vielä viime vuonna.


Ja tässä tilanne nyt, tosin hieman eri kulmasta.

Tuohon pengerryksen päällehän voisi sitten suunnitella vaikka jotain istutuksia tässä kesän mittaan. :) Ja tuo reunustahan on toki tarkoitus myös verhoilla, ehkäpä sekin niillä kivillä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti